Åh LIF

Nu jävlar gäller det! Jag är så laddad inför matchen som man bara kan bli nu! Nej, jag klarar inte av att skriva nu, mer än att vi ska ta lillebror ikväll! 

Åh LIF - Nu sjunger norra stå
Åh LIF - För skölden vit och blå
Åh LIF - Vi sviker aldrig er
För nu ska Leksands IF hem och Mora dom ska ner

image15

Fullsatt

Senare idag blir det mäktigt att stå i klacken inför en fullsatt arena! Leksand tar emot Mora. Hoppas verkligen på en vinst igen nu. Skulle sitta skönt med en vinst mot Mora på bortaplan på tisdag också!
Nej nu ska jag sova, godnatt!

Älven

image50

Freja

image49image48

Freja

image47

Freja

Fotade Freja lite grann idag.
Just ja, Lovas kille kommer idag istället. Dom är på väg hem från Borlänge nu!

image46

Vatten

Gick ner och fotade lite vid älven när jag vaknade. Klockan ett steg jag upp för er som undrar.

image45

Gråns

Åkte till Borlänge med mamma, Freja och Lova idag. Köpte en kameraväska och en tunnel till örat. Tunneln är lite för stor så får inte in den. Mamma är säkert glad över det iaf :P
Jag och mamma åkte till nån gammal by vid namn Gråns. Skulle fota lite där men solen var på väg ner så det blev inte så bra bilder.

Så har jag ju kollat på hockeyn på datorn idag också. Shit vilken hög puls jag måste haft i tredje perioden. Tänk o Leksand kunde spela lika bra i alla perioder som den tredje. Leksand spöade Rögle på bortaplan med 2 - 5 för er som inte visste det :D

image44

Ko

Nu ska jag gå ut och lägga mig, godnatt!
image43

Lovas pojkvän

Fick nyss reda på att Lovas kille kommer hit imorgon. Ska bli spännande att se vad hon har för smak :P

image42

Muu

Jag och Lova tog en promenad till kossorna idag :)
image41

Dålig!

Började kolla på en film igår när jag kom ut till mig. 7 minuter tog det innan jag stängde av den! Jag trodde att det var ett skämt! Du levande hette den btw.

Vaknade runt halv ett idag. Då tog jag kameran och gick ut och fotade lite. Jag stannade vid kaninen och gav henne lite mat. Jag kunde sitta och klappa henne, väldigt länge sen jag klarade av det!

Nu ska jag lägga in lite bilder och redigera dom, Peace!

image40

Sleep

Nu ska jag bränna ut en film och gå ut och kolla på den. Efter den blir det nog att stänga ögonen för en god natts sömn :)

Bleeding eye

image39

Tretton

Tracy (Evan Rachel Wood) bor hemma med sin mamma, styv pappa och bror. Hon börjar i en ny skola och vill vara som den snygga och populära Evie (Nikki Reed). Hon börjar ta droger, skära sig, snatta och bråka med sin mamma, Mel (Holly Hunter), hela tiden.
Tretton är en mycket gripande film, värst av allt är att de bara är 13 år. Jag gillar hur filmen är filmad, nästan som en dokumentär. De har fipplat mycket med färgerna också. Jag störde mig lite på det men annars var den här filmen kanon!

Trailer


Mitt betyg: 7.5/10

image38

Carbonara

Åt nyss pappas Carbonara. Riktigt gott :)
Nu ska jag gå ut och kolla på filmen Tretton, hoppas den är bra!

Eyes

image37

Beta house

Igår natt tog jag med mig filmen Beta house och gick över till Jonas och Åberg. Dom ville se en film med mycket brudar så det fick bli den. Vaknade typ kvart i två idag, så det har inte hänt så mycket än.

image36

Pain

image35

9-1

Leksand spöade Västerås med 9-1 idag! Jag både tror och hoppas på att det blir elitserien nästa år. Det är ju inget lag som har klarat av att gå upp till elitserien med 0 poäng efter de två första matcherna i kvalserien, men Leksand ska skriva i historieböckerna nu. Fy fan, min röst kommer vara helt förstörd när kvalserien är slut. Skönt med ett litet uppehåll tills på lördag nu iaf. Då står Mora på tur. På torsdag är det Rögle borta, sista matchen jag inte kommer se lajv!

Vi ska tillbaka!
image15

Vinna!

Igår så bar det av till Leksand för mig, Jonas och Åberg. Där stötte vi väl på några "kända" personer iaf. Inge vidare roligt var det, vi kom hem runt 2 i natt.

Pappa ringde nyss och sa att vi skulle åka på hockey om en timme. Jag som trodde den började 19 ikväll. Men men, idag ska vi fan slå Västerås! Hoppas det blir lika mycket tryck på läktarn som mot Brynäs!

Vinn nu Leksand!
image15

Leksing x2

Lova älskar Leksand dubbelt så mycket som alla andra!
image33

Blod

Mamma ringde ut och väckte mig kvart i två idag. Jag blev väldigt förvånad över att det var så varmt inne på mitt rum. När jag hade klätt på mig och var på väg in så kände jag hur jag började blöda näsblod helt utan förvarning. Det var väldigt länge sen sist jag blödde. Men det är ju rätt skönt ändå, man blir ju helt fri i näsan så man kan andas riktigt lätt. Det är inte direkt jätte gott att andas med näsan nu, det smakar ju bara en massa blod i käften då. 

Igår kväll satt jag och Freja ensamma i huset och kollade på Ondskan. Det är en riktigt bra film, men antar att de flesta redan har sett den. Freja hade faktiskt inte gjort det. Hon gav den betyget 8/10, samma betyg som mig.

Snart kommer nog Dimman, Maria och barnen och hälsar på.

Allt för mig just nu, Peace!

image32

Eye

Testade sätta ihop två stycken bilder i en.
Inte så lyckat :P
image31

Rökelse

Den här dagen har gått väldigt segt, inte hänt mycket precis. Jag har rökt in hela mitt rum med en rökelse, det luktar ganska gott men väldigt mycket rök. Sen så har jag drygat mig med kameran framför mamma och Lova när de bakade nån kaka som Lova skulle ta med sig till Alva.
Får se om det händer nåt mer ikväll, det hoppas jag verkligen att det gör! Händer det ingenting så blir det väl att gå runt med kameran och mobba Freja. Det är nämligen bara jag och Freja hemma. Mamma och pappa har åkt på nån fest och Lova som sagt, har åkt till Alva.

image30

Gissa djuret i röken! Jag såg det inte innan pappa kom och visade :P
image29

Iskallt

Vaknade upp av att det var 12 grader i mitt rum imorse också. Men den här gången var strömmen på. Det måste tydligen ha vart väldigt kallt i natt.
Mamma trodde att jag hade blivit sjuk igår när hon ringde ut till mig, min röst är inte så jätte pigg efter matchen igår. Det låter fortfarande som jag har en kotte i halsen som ligger och skrapar när jag pratar.

Glad Påsk!

Leksand!

Fy fan vilken match! Klacken var full redan en timme innan nedsläpp.
Jag måste faktiskt skylla en liten del av förlusten på domaren. Fy fan vad dålig han var! Usch! Byt ut Belfour också! Jag lovar att Läck skulle klara det mycket bättre. Hur fan lyckades Belfour släppa in det tredje målet? Helt sjukt jävla piss dåligt! Nu glömmer vi den här matchen och försöker få tillbaka rösten tills på måndag. Jag tror på Leksand! Vi ska klara av det här! Jag vet att det ser ganska så kört ut, men det går fortfarande! I belive!

Nu ska jag gå ut och sörga, Peace!

Proppfull

Jag gör som alla andra, men vafan :P
image28

Mormor 60 år

Grattis!
image27

Gårdagen

Kan ju börja med att säga att jag blev ganska så förbannad när jag inte kunde logga in på min blogg igår natt när jag kom hem. Men iaf, det blev inte så lyckat igår. Ganska så boring! På tåget dit var det fullsmockat! Jag satt bredvid en mamma med en tvåårig liten son som låg och sov. Jag fattar inte hur han lyckades sova i allt ljud. Sen hjälpte jag till med att bära ut hennes grejer så hon kunde hålla grabben sovande i famnen. Just ja, kanske skulle börja med att jag gick över till min granne Jonas innan vi åkte till tåget. Åberg och en tjej från Sthlm, Sanne, var också där. Nu fortsätter jag från att jag klev av tåget då. Ja, vi började gå mot parken. När vi nästan var framme så ringer nån till Jonas och säger att vi ska komma på en förfest. Så vi går till nån liten stuga och är där tills typ elva eller nåt sånt. Sen ska vi gå till parken, vi tog en genväg, då kommer vi på att vi har plankat in. Skönt att slippa betala så mycket för en tråkig och kort stund inne där. Men hade nästan kunnat betala ändå, det var ju så himla kallt så man blev nästan lite smått tokig. Väl inne där så blir Åberg utkastad nästan direkt. Kring tolv ringer Jonas och säger att våran skjuts är på väg. Han står redan utanför så jag och Sanne travar ut till honom. Då visar det sig att Jonas pappa precis åkt från Gagnef så vi står där utanför och fryser arsele av oss i typ en halv timme. Sen kommer räddaren i nöden och släpper in oss i den varma och sköna bilen och börjar gasa hemmåt. Väl hemma sätter jag mig här och ska försöka skriva här i bloggen. Men inte fan går det att logga in eller nånting. Så jag börjar prata om ingenting med nån trevlig människa på msn.

Jag vaknade runt 12 imorse av att jag fryser som attan. Så klart så har proppen gått. 12 grader stog det att det var inne på mitt rum, brrr. Jag tog all kraft jag hade, kastade på mig kläderna och sprang in med fötterna uppe i nacken. När jag blivit varm så går jag jag ut och byter den där jävla proppen. Sen fotade jag lite (kommer bilder så fort jag lagt in dom på datorn).

Snart ska vi nog åka till mormor och äta lax, hon blir ju 60 år ung idag. Grattis!

Efter det bär det av till Leksand! Vi ska fan få hela arenan att gunga ikväll!

Nu orkar jag inte skriva mer, Peace!

Parken

Om cirka två timmar går tåget till Rättvik. Kul att komma ut lite nu för en gångs skull. Egentligen så gillar jag ju inte parken, men vafan. Det får gå för den här gången. Hoppas det blir skoj bara!

Imorgon smäller det! Leksand tar emot Brynäs hemma. Nu ska vi fan lyfta taket på arenan! Knäna på Brynässpelarna kommer darra som asplöv när de sitter i omklädningsrummet och hör hela hallen sjunga och hoppa!

Imorgon fyller mormor 60 år också! Hon fick ganska många fiskar av mig nyss. Så innan matchen imorgon blir det nog att åka hem till henne och äta fisk.

Allt för mig, Peace!

Lova

En till bild på syster och råtta
image26

Mina katter

Moses var riktigt lekfull och glad när solen lyste varmt och skönt.
image24

Musse däremot var lat som vanligt.
image25

Gagnefs kyrka

Var ute och fotade lite nyss. Fick en skaplig bild på kyrkan.

image23

Skägg

Nu har jag rakat av mig skägget! Känner mig ganska naken nu, men vafan! Det var allt jag hade att säga.

Peace!

Trötter

Shit vad trött jag blev helt plötsligt! Det blir nog att lägga sig lite tidigare inatt. Imorgon kan jag sova tills jag vaknar också. Det är ju påsklov nu :D Jag har ingen aning om vad jag ska göra under påsklovet. Kanske ska till parken med Jonas imorgon. Gillar inte parken, men va fan, lite kul måste man väl ha nån gång. Sen på fredag är det hockey för hela slanten. Brynäs kommer på besök till ett fullsatt ejendals! Riktigt skoj kommer det nog att bli! Jag hoppas verkligen att Leksand vill vinna den matchen! Idag mot Malmö såg det då inte ut som de ville vinna iaf. Man måste vinna för att ta en plats i elitserien, visste ni inte det? Nej gud, nu känner jag verkligen för att skriva en massa skit. Jag som aldrig kan skriva någonting typ. Blä blä blä! Det är nog för att jag är så trött och gillar att lyssna på klicken från tangentbordet när jag skriver. Riktigt mysigt ljud faktiskt, testa det!

Nu kom jag att tänka på att jag vill ha ett motiv! Någon som vill ställa sig framför kameran? Om du vill så är det bara att säga till. Du får såklart bilderna på en skiva också. Snälla, någon? Helst någon kring mitten av Dalarna! Hör av dig om du är intresserad! [email protected] 

Nej nu ska jag dejta sängen! Sov gott!

Ögon

Det här är två ganska gamla bilder på Emelies öga.

image21


image22

Lova

Fotade min lillasyster Lova idag.

image19

image20

Matchen idag

Jag tänker inte kommentera matchen någonting! Det enda jag kan säga är att det bara är fem lag som vill spela i elitserien nästa år.

har fotat Lova idag, kommer bilder så fort jag redigerat dom.

Vinner Leksand ikväll?

Om Leksand vinner efter full tid ikväll så har jag lovat mig själv att raka bort skägget. Så ni som inte vill att jag ska ha skägg får hålla tummarna!



493505-17

Malmö - Leksand

Om cirka 2 timmar är det nedsläpp i skåne. Då sitter jag jag här framför datorn och kollar på matchen. Leksand måste vinna!

Tror nog att jag skippar promenaden jag tänkt gå idag. Solen har gått i moln och det är ruggit kallt ute nu. Får försöka hitta någonting att fota här hemma istället.

image15

Daniel Wallentin

Daniel Wallentin höll en föreläsning i skolan idag. Det var faktiskt riktigt intressant. Han berättade om hur han började göra film och sin väg fram till idag. Jag blev helt paff när han sa att det hade kostat 20 miljoner att göra Ett öga rött. Shit, jag hade aldrig kunnat gissa på så mycket. Lixom 20 mille för den filmen! Hur mycket kostar det inte då för alla andra filmer? Han berättade även att några scener i Ett öga rött spelades in ett år efter de avslutat inspelningen.
Det blir nog några till filmer man kommer se som han gjort nu, han håller ju på med sex stycken manus samtidigt. Hoppas att man får se någon av filmerna nån gång i framtiden!

Jag sitter i skolan just nu och väntar på att bussen ska komma. När jag kommer hem tror jag nog att jag ska gå en liten promenix med kameran, det är ju så himla fint väder idag!

Allt för mig just nu, Peace!


Godnatt

Det blev en sen kväll igen. Måste skärpa mig nu!
Skönt att vi inte har några lektioner imorgon! :D Sen är det lov!!!!

Sov gott, Peace!

image18


Tracy Chapman + filmtips

Nu sitter jag här igen! Lyssnar på Tracy Chapman - The Promise. Riktigt bra låt! Brukar somna till den på bussen till skolan varje morgon. 
Ja, ska jag kanske tipsa om en till film? Jo så gör vi tycker jag.

The Notebook

Det är en romantisk drama (gillar såna filmer). 
Noah (Ryan Gosling) och Allie (Rachel McAdams) är två unga personer som förälskar sig i varandra en sommar. Sju år senare möts de igen när Allie förlovat sig med en annan man.
Berättelsen berättas för en dement kvinna på ett ålderdomshem av en hjärtsjuk man.

Det blev väldigt kort det där, vill inte avslöja mer för den måste verkligen ses!
Trailer kan ses här

Mitt betyg: 9/10

image16

Kvalserien

Imorgon börjar allvaret! Första matchen går av stapel i Malmö, (är leksing för er som undrar). Det är en av de två matcher jag inte kommer se lajv. Den andra är Rögle borta.
Det kommer nog bli en väldigt tuff match imorgon, men Leksand kommer förhoppningsvis att klara av att ta tre poäng. Har en liten känsla av att Malmö är ett av lagen som kommer ta sig till elitserien. Leksand, Brynäs och Mora kommer troligen att köra över varandra totalt.


image15

Storfångst

Det blev 31 stycken idag, 20 kg :D
Nu har mamma och pappa typ förbjudit mig att ta hem mer fisk. Fiskarna jag fick igår har tydligen inte fryst i frysen än. Nu är frysen typ överfull dessutom. Ska nog låta bli att fiska på några dagar nu.

Dagens fångst
image14

Fiske

Nu ska jag kila ner och fiska lite. Det snöar fortfarande men det ska nog gå.
Önska mig skitfiske!

Peace!

image13

Hemma

Kom nyss hem från skolan. Bara en dag kvar nu, sen är det lov :D Imorgon har vi inga lektioner heller, Daniel Wallentin, han som regisserat Ett öga rött, kommer och ska vara med oss hela dagen.
Nu sitter jag bara och hoppas på att det ska sluta snöa ute. Jag vill ju gå ut och fota lite! Eller ta en tur ner till älven och dra upp ännu mer fisk. Men det lutar mer åt att ha kameran i handen ifall snön slutar vräka ner.


Kaninen
image11

Skola

Vaknade en kvart innan bussen gick imorse så jag hade ingen tid att tänka på att jag skulle ta med mig idrottskläderna. Fick lov att vara med på idrotten ändå för vi skulle tydligen bara dansa. Jag kan ju erkänna att jag verkligen inte är nå bra på att dansa. 
Nu sitter jag och smyger ner lite russin i magen medans jag väntar på att klassen ska komma så jag slipper äta mat ensam. Vikingalåda, sås och potatis är det tydligen. Vad är vikingalåda? :O

Peace!

Sova?

Tänk att jag aldrig ORKAR gå ut till mitt lilla rum för att dejta sängen och natten.
Oj, nu kom mamma ner och sa att jag ska gå ut och lägga mig. Kanske ska ta mig orken att göra det nu då för jag är ju faktiskt lite trött nu.
Aja, sov gott, Peace!


Mamma och kossa mu

image10

Flottbron


Jag längtar verkligen tills det blir sommar nu, att ligga på den enda riktiga flottbron i Sverige och sola, bada, rent sagt njuta av livet.


image9

The Hottest State

Filmtips skadar väl aldrig!

The hottest state
Det är en knasig liten kärlekshistoria mellan William (Mark Webber) och Sarah (Catalina Sandino Moreno). William, som vill bli en skådespelare, bodde som liten tillsammans med sin pappa (Ethan Hawke, som dessutom skrivit och var regissör till filmen) och mamma (Laura Linney) i Texas. William och hans mamma flyttade till New York när han var i åttaårsåldern efter att hans föräldrar skilt sig.
Kring tjugoårsåldern stöter han ihop med Sarah. De gör allt tillsammans, men som vanligt i kärleksfilmer så blir det komplicerat.

Jag själv gillar den här filmen, mest för agerandet med kameran och de få klippen. Filmen är ingen film för såna som gilalr när det går "fort". Jag skulle nästan kunna tippa på att den är filmad som en dokumentär. 
Jag måste bara citera Williams raggningsreplik,  "My heart is gold, what will you give me for it".

Mitt betyg: 7/10

image7

Dead alien

Man kanske ska börja lägga upp bilder här istället nu. Inte för att så många ser dem men ändå lixom!

      
  Dead alien
image6

Bilddagboken

Har sett att det är väldigt många som klagar på den nya designen på bilddagboken nu. Jag tror faktiskt inte att de kommer göra något åt det. Jag tror även att många kommer lämna den sidan nu. För många buggar och så är allting mycket komplicerare.

Peace!

En star klar kväll

Provet gick inte sin väg idag ändå. Jag fattade typ ingenting! Gjorde inte omprovet som jag skulle göra, hon är verkligen inte klar i huvudet den läraren.

När jag kom hem från skolan så gick jag ner och fiskade lite. En och en halv timmes fiskande och en timme och tio minuters rensade. Alltså blev det ganska mycket fisk, hela 26 stycken. 26 stycken på så kort tid tycker jag är ganska skapligt. 20 kg vägde de tillsammans.

Jag gick in på bilddagboken nyss, inte så jätte lyckad design enligt mig. Fattade först inte hur man kollade på sina vänners bilder. Kom på hur man gjorde efter en lång stunds testande.

Här har ni fångsten btw.
image4

Godmorgon

Idag ska vi prata betyg, sa min lärare nu precis.
När jag stog och väntade på bussen imorse så hoppade mitt hjärta ett extra slag när jag såg en gammal klasskompis komma gående. Det gav mig sån energi att jag tänkte för mig själv, nu ska jag klara båda proven idag. Hoppas jag får träffa henne nån mer gång nu när hon är här och häslar på.

Jag har tydligen ett VG i information och layout! Min lärare sa att jag låg på ett stadigt VG och inte kunde åka ner på ett G. Nu rörde sig mungiporna uppåt en gång till, två gånger på en timme är en riktigt bra start på dagen. Nu ska jag verkligen försöka klara av proven! Lyckas jag med det näst intill omöjliga kommer den här dagen kommas ihåg.

Nu ska jag fortsätta med uppgiften. Peace!

Trött

Jag sitter fortfarande här vid datorn istället för att träna till provet imorgon. Eller rättare sagt proven. Hela klassen har prov i samhällskunskap plus att duktiga jag har omprov på det förra provet vi hade samhällskunskap. Det känns verkligen inte som att det kommer bli en rolig dag imorgon. Kanske man ska stanna hemma? Nej, bättre att gå dit och få det gjort än att göra dem efter lovet. Gud vad skönt det ska bli med lov! Jag ska ligga och sova ända tills jag vaknar varje dag, ingen ska få väcka mig. Nu kan inte tuppen heller väcka mig! Pappa nackade honom idag. Jag har tjata på honom att göra det så länge, och nu äntligen har han fattat hur dryg tuppen kan vara. 

image3 

Skaffat blogg

Nu har äntligen skaffat mig en blogg! Jag är inte den mest "skrivglada" personen man kan hitta, men jag ska göra så gott jag kan. Nej men ska jag inte börja redan nu då. 

I morse klev jag upp ur sängen från en 7 timmar underbar sömn, åt frukost och tog cykeln ner till älven för att fiska. Jag lyckades dra upp 22 regnbågar, inte så stora men ätbara. Jag fick förresten en del fina kort när jag var där. Kanske redan nu ska säga att jag älskar att fota.

Kameraväskan innehåller:

  • Canon EOS 400D
  • EF-S 18-55
  • EF-S 55-200
  • Batterigrepp

Bestälde den för två veckor sen, den kom inte förns i fredags. Jag är lite besviken över att det tog så lång tid. Men nu är jag underbart glad!

Nu ska jag redigera några till bilder från dagen. Peace!
image1


RSS 2.0